Μεταφορες Μινιβαν, Πουλμαν & Μινιμπας για Εκδρομες - Αρχαια Μεσσηνη

από το Τολό ή το Ναύπλιο

Εκδρομή στην Αρχαία Μεσσήνη

μια μεγαλοπρεπής αρχαία πόλη

Η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης, ιδρύθηκε το χειμώνα του 370 π.Χ.-369 π.Χ. από το Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, μετά τη νίκη του επί των Σπαρτιατών στη μάχη των Λεύκτρων και την εισβολή του στη Λακωνία. Ο Επαμεινώνδας απελευθέρωσε τη Μεσσηνία από τη σπαρτιατική επιρροή και επέλεξε τους πρόποδες του όρους Ιθώμη για να χτίσει την πρωτεύουσα των ελεύθερων Μεσσηνίων.

Το κορυφαίο αρχαίο θέαμα κατά την γνώμη μου, σε μια περιοδεία 2 μηνών στην Ελλάδα και την Τουρκία


Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και λιγότερο επισκεπτόμενα μέρη στην Ελλάδα λόγω της φυσικής απομόνωσης. Η μόνη πρόσβασή της από την κατεύθυνση της Σπάρτης είναι από μικροσκοπικά μονοπάτια μιας λωρίδας πάνω από τα βουνά που την περιβάλλουν. Ιδρύθηκε μετά την ήττα των Σπαρτιατών και την παύση της κυριαρχίας τους στην Πελοπόννησο και άκμασε μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή.
Η διαφορά με αυτόν τον χώρο είναι ότι στέκονται πάρα πολλά κομμάτια των ερείπιων, (μερικά λόγω αποκατάστασης) και όταν έφτασα στο μικρό χωριό Μαυρομμάτι και πάρκαρα πάνω από την περιοχή, εκεί βρισκόταν μπροστά μου. Ήταν σαν να στέκεστε σε ένα μπαλκόνι βλέποντας την ιστορία πριν από 2300 χρόνια. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι τεράστιος, αλλά εξερεύνησα κάθε ίντσα. Ένα συναρπαστικό στάδιο, το υποβλητικό μαυσωλείο, το ασκληπιείο (νοσοκομείο), το θέατρο και οι ναοί και οι στόες και οι αγορές.

Κριτική επισκέπτη στο Trip Advisor


3T Transfers Travel Tours στην Ελλάδα - Μεταφορες με την 3T Υπηρεσίες Μινιβάν & Υπηρεσίες Μινιμπάς.