Μεταφορες Μινιβαν, Πουλμαν & Μινιμπας για Εκδρομες - Αρχαιο Θεατρο - Παλαια Επιδαυρος - Λυγουριο

από το Τολό ή το Ναύπλιο

Εκδρομή σε Αρχαίο Θέατρο - Παλαιά Επίδαυρο - Λυγουριό

Εξερευνήστε την Επίδαυρο και την γύρω περιοχή

Οι Αρχαίες Μυκήνες βρίσκονται ανάμεσα στο βουνό του Αγίου Ηλία και του βουνού Ζάρα, περίπου 22 χλμ. από το Ναύπλιο. Για 400 χρόνια αυτό το μικρό βασίλειο ήταν το ισχυρότερο στην Ελλάδα κάπου ανάμεσα στο 1600-1200 π.Χ.

Ανεφερόμενη από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα τα πλόυτη των Μυκηνών θεωρούνταν πως ήταν μύθος μέχρι που αρχαιολόγοι πραγματικά πέτυχαν χρυσό το 1822-90. Τα τείχη της ακρόπολης τα οποία έχουν ύψος 13 μέτρα και φάρδος 7 μέτρα, θεωρούνταν από τους αρχαίους ότι έιχαν οικοδομηθεί από Κύκλωπες.

Δείτε την περίφημη Πύλη των Λεόντων, τους βασιλικούς τάφους όπου βρέθηκε η χρυσή μάσκα ταφής του Αγαμέμνωνα, το παλάτι του Αγαμέμνωνα και την υπέροχη αίθουσα. Ο όλος χώρος εμπνέει συναισθήματα μυστηρίου, βασιλικών θανάτων, συνωμοσιών και ελληνικής τραγωδίας.

Ο χώρος τον Μυκηνών φιλοξενεί και ένα υπέροχο, σχετικά καινούριο μουσείο. Λίγο πιο κάτω ο τάφος του Αγαμέμνωνα γνωστός και ως ο Θησαυρός του Ατρέα είναι ορατός. Ένας χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι Μυκήνες βρίσκονται σε έναν λόφο και έιναι καλύτερα να επισκεφθείτε τον χώρο νωρίς το πρωί κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

Ασκληπιείο

Αρχαία Επίδαυρος

Λυγουριό

Άγιος Ιωάννης

Λυγουριό

Η τοποθεσία του χωριού

Ερμιονίδα

Μονή Δημητρίου Αυγού

Έχω επισκεφθεί τις Μυκήνες κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής μας περιοδείας με φίλους. Μείναμε έκπληκτοι από το μεγαλείο και την δεξιοτεχνία των ανθρώπων που έχτισαν τα τείχη και του τάφους. Το μουσείο ήταν μικρό αλλά τα ευρήματα ήταν καλά διατηρημένα.

Κριτική επισκέπτη στο Trip Advisor


Είναι δυνατόν να συνδιαστεί με μία από τις παρακάτω: Αρχαία Επίδαυρος, Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Κόρινθος, Ναύπλιο

3T Transfers Travel Tours στην Ελλάδα - Μεταφορες με την 3T Υπηρεσίες Μινιβάν & Υπηρεσίες Μινιμπάς.