Μεταφορα Πουλμαν, Μινιμπας & Μινιβαν για Ιδιωτικες Εκδρομες - Νεμεα

από το Τολό ή το Ναύπλιο

Εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα

και τα παγκοσμίως γνωστά οινοποιεία

Η Αρχαία Νεμέα, σαν την Ολυμπία, ήταν ιερό μέρος όπου διεξάγονταν αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Δία, όπου αργότερα έγιναν μέρος των Πανελλήνιων Αγώνων.

Στην μυθολογία η Νεμέα ήταν γνωστή ως η κατοικία του Λιονταριού της Νεμέας, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής αλλά και ο τόπος όπου το μωρό Οφέλτης, ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι από αγριοσέλινο, σκοτώθηκε από ένα φίδι όσο η τροφός του πήγε να φέρει νερό.

Ο ναός του Νεμείου Διός (του θεού των βοσκών και της κτηνοτροφίας και όχι ο ερωτοτροπών) οικοδομήθηκε γύρω στο 330 π.Χ. και μόνο τρεις από τις αρχικές κολώνες απέμειναν. Τα 2002, δύο κολώνες ανοικοδομήθηκαντο 2012 άλλες τέσσερις. Στο ιερό του Δία γίνονται συνεχείς ανασκαφές από το 1973: ο μεγάλος βωμός, τα λουτρά, και το αρχαίο κατάλυμα για τους επισκέπτες είναι κάποια από τα αξιοθέατα. Ο ναός στέκεται πάνω από τον χώρο ενός άλλου ναού, της αρχαϊκής περιόδου, του οποίου είναι ορατός μονάχα ένος τοίχος από τα θεμέλια.

Το στάδιο ανακαλύφθηκε πιο πρόσφατα (το 1974) και πήρε πολύ χρόνο και κόπο μέχρι, μετά από αρκετά χρόνια να ανασκαφεί. Είναι αξιοσημείωτη η θολωτή είσοδος - σύραγγα τελειοποιημένη με αρχαίες τοιχογραφίες, η γραμμή εκκίνησης και τα αποδυτήρια. Η αναβίωση των Νεμέων Αγώνων είναι ένα επιτυχημένο γεγονός για μερικά χρόνια και είναι δυνατή η συμμτοχή στους επόμενους (6ους) Νεμέους Αγώνες. Οι εγγραφές πρέπει ν πραγματοποιηθούν πριν από την 1η Μαΐου 2016.

Σε συνδυασμό με τα αρχαία ευρήματα, η Νεμέα είναι γνωστή για το Αγιοργίτικο κρασί που εξάγει σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά οινοποιεία, κυρίως υπό οικεγενειακή ιδιοκτησία και λειτουργία, τα περισσότερα εκ το οποιών είναι ανοιχτά καθημερινά για ξενάγηση και γευσιγνωσία. Ταξιδέψτε τους "Δρόμους του Κρασιού" της Νεμέας σε μια ξεχωριστή εκδρομή ή επισκεφθείτε ένα από αυτά μετά την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο.

Αφού έχουμε επισκεφθεί του μεγάλους χώρους της Επιδαύρου και των Μυκηνών δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες από την λιγότερο γνωστή Νεμέα αλλά την βρήκαμε πολύ υποβλητική. Ο ναός του Δία είναι ενδιαφέρον αλλά επισκεφθείτε και το μουσείο. Υπάρχουν πολλά εύρηματα και προφανώς βρήκαμε το μικρό βίντεο για τον μηχανισμό εκκίνησης των αγώνων απόλυτα μαγευτικό. Ήταν επίσης υπέροχη η είσοδος στο χώρο μέσω της σύραγγας και το αίσθημα, να βαδίζεις στα ίδια μέρη που πατούσαν και οι αθλητές πριν 2000 χρόνια. Ο χώρος είναι πανέμορφος και γεμάτος λουλούδια!.

Κριτική επισκέπτη στο Trip Advisor

Επαγγελματικό 9-θέσιο μινιβάν & επαγγελματικό 15-θέσιο μινιμπάς με υπηρεσίες οδηγού από το Ναύπλιο σε όλη την Ελλάδα.