Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή στην Επίδαυρο και σε Ελαιώνα (TOUR-N004)

Ταξίδι στο χρόνο: Από τα αρχαία θέατρα στους ελαιώνες – Αποκαλύπτοντας την πλούσια κληρονομιά και τις γαστρονομικές απολαύσεις της Ελλάδας

Η Επίδαυρος, που έφθασε στην ακμή της τον 4ο αιώνα π.Χ. ως διάσημο ιαματικό ιερό, έρχεται σε αντίθεση με τη διαρκή παράδοση της παραγωγής ελαιόλαδου, μια αρχαία πρακτική που εκτείνεται σε χιλιετίες στην περιοχή της Μεσογείου.

Το ταξίδι μας ξεκινά με ένα βήμα πίσω στο χρόνο, καθώς φτάνουμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Αυτό το αγιασμένο έδαφος, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί απόδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Η απόλυτη μεγαλοπρέπεια του θεάτρου αφήνει τους επισκέπτες με δέος, οι αρχαίες πέτρες του ψιθυρίζουν ιστορίες περασμένων αιώνων.

Καθώς πατάτε στις φθαρμένες από τον χρόνο πέτρες, θα αισθανθείτε αμέσως την εξαιρετική ακουστική του θεάτρου. Λέγεται ότι ακόμα και ο πιο απαλός ψίθυρος ακούγεται με απόλυτη καθαρότητα σε κάθε γωνιά του αμφιθεάτρου. Φανταστείτε τους αρχαίους Έλληνες να μαζεύονται εδώ για παραστάσεις, με τις φωνές τους να μεταφέρονται αβίαστα στα πιο μακρινά σημεία του κοινού.

Ωστόσο, αυτός ο τόπος περιέχει περισσότερα από απλά θεατρικά θαύματα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το σεβαστό ιαματικό ιερό του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής. Εδώ, οι άρρωστοι και κουρασμένοι αναζητούσαν παρηγοριά, ελπίζοντας σε θαυματουργές αναρρώσεις. Ο αέρας είναι εμποτισμένος με μια αίσθηση αρχαίας σοφίας και καθώς εξερευνάτε τα απομεινάρια αυτού του ιερού, θα ξετυλίξετε την περίπλοκη ταπετσαρία της ιστορίας και του τελετουργικού που κάποτε έδενε αυτό το μέρος.

Αφήνοντας πίσω τους απόηχους της Επιδαύρου, το ταξίδι μας παίρνει μια γαστρονομική τροπή καθώς ταξιδεύουμε σε ένα τοπικό Ελαιώνα. Εδώ, ανάμεσα στις κυματιστές σειρές των ελαιόδεντρων, θα μυηθείτε στα μυστικά του πιο λατρεμένου γαστρονομικού θησαυρού της Ελλάδας: του ελαιόλαδου. Τα ελαιόδεντρα απλώνονται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι, κάθε δέντρο στέκεται ως ζωντανή μαρτυρία αιώνων παράδοσης.

Ο συνοδός μας, μας οδηγεί μέσα στα ελαιόδεντρα, αφηγούμενος τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής της ελιάς. Θα νιώσετε την τραχιά υφή των φύλλων κάτω από τα δάχτυλά σας, εισπνέοντας το γήινο άρωμα που διαπερνά τον αέρα. Αυτή είναι μια εμπειρία γεύσεων, μια απτή σύνδεση με την ίδια την καρδιά της ελληνικής γεωργίας.

Καθώς ο ήλιος ρίχνει μια ζεστή χρυσή απόχρωση πάνω από τα ελαιόδεντρα, μαζευόμαστε για μια δοκιμή. Τα μπουκάλια γυαλίζουν με υγρό χρυσό και το άρωμα είναι μεθυστικό. Με σεβασμό, δοκιμάζουμε από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που παράγονται σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα. Κάθε σταγόνα αφηγείται μια ιστορία ηλιόλουστων λόφων και επιδέξιων χεριών. Το λάδι χορεύει στον ουρανίσκο σας, μια γευστική συμφωνία που μιλά για τη γη από την οποία γεννήθηκε.

Για να συμπληρώσουμε αυτόν τον υγρό χρυσό, μας παρουσιάζεται ντόπιο ψωμί, ζεστό και φιλόξενο. Ο συνδυασμός δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεϊκός, μια απόδειξη της απλότητας και της τελειότητας της ελληνικής κουζίνας.

Καθώς στεκόμαστε ανάμεσα στους ελαιώνες, απολαμβάνοντας αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εμπειρία ξεπερνά τα όρια μιας απλής περιήγησης. Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση, μια γιορτή της διαρκούς κληρονομιάς της Ελλάδας. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Κτήμα του Ελαιώνα στέκονται ως φύλακες της ιστορίας, προσφέροντας τις ιστορίες και τις γεύσεις τους σε όσους έχουν την τύχη να το επισκεφτούν.

Πληροφορίες

Κωδικός Εκδρομής : TOUR-N004

Αδειοδοτημένος ξεναγός κατόπιν αιτήματος

Συνάντηση και παραλαβή: Μπορούμε να παραλάβουμε ταξιδιώτες από το σημείο συνάντησης που έχουν επιλέξει

Προσβασιμότητα: Δεν είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Βρεφικά καθίσματα ή βοηθητικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος

Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με σοβαρές ιατρικές παθήσεις ή καρδιακά προβλήματα

Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά

Τι περιλαμβάνεται

● WiFi
● Εμφιαλωμένο νερό
● Ιδιωτική μεταφορά
● Φόροι και διόδια

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται

● Προσωπικά έξοδα
● Αδειοδοτημένος Ξεναγος για τους Αρχαιολογικούς χώρους
● Εισιτήρια για τους Αρχαιολογικούς Χώρους

3T Transfers Travel Tours

Γιώργος Μουταβελης & Μαρία Κομμά Μουταβελη

Γραφείο: 2752061690

Κρατήσεις: 6973566114

Διεύθυνση: 6973204319

Email: info@transferstraveltours.gr

Ζητήστε Προσφορά

Συγκατάθεση *

15 + 15 =

Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours