Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθος & Κανάλι, Επίδαυρος (TOUR-N003)

Εξερευνώντας τους αρχαίους θρύλους και τα μηχανικά θαύματα της Ελλάδας: Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθος, Διώρυγα Κορίνθου και Επίδαυρος

Οι Μυκήνες άκμασαν κατά την Εποχή του Χαλκού, η Αρχαία Κόρινθος άκμασε από τον 8ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ. και η Επίδαυρος έφτασε στο απόγειό της τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ η Διώρυγα της Κορίνθου κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα μ.Χ.

Η πρώτη μας στάση σε αυτό το ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα θα είναι στη θρυλική πόλη των Μυκηνών, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το σπίτι του Αγαμέμνονα. Πατώντας σε αυτό το ιστορικό έδαφος, θα μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο για να εξερευνήσετε τα αρχαία ερείπια ενός άλλοτε σπουδαίου πολιτισμού.

Οι Μυκήνες, με την πλούσια ιστορία και μυθολογία τους, αποτελούν έναν θησαυρό αρχαιολογικών θαυμάτων. Ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα που θα συναντήσετε είναι η Πύλη των Λεόντων, μια μεγάλη είσοδος στολισμένη με ανάγλυφο λιονταριού. Καθώς περνάτε από αυτή τη μνημειώδη πύλη, θα μπείτε σε ένα βασίλειο μυστηρίου και ίντριγκας.

Περπατώντας στα αρχαία μονοπάτια, θα συναντήσετε τα πανίσχυρα Κυκλώπεια Τείχη. Αυτές οι ογκώδεις οχυρώσεις, κατασκευασμένες από τεράστιους λίθους, ήταν απόδειξη της μηχανικής ικανότητας του μυκηναϊκού πολιτισμού. Χρησιμοποίησαν όχι μόνο ως προστατευτικό φράγμα αλλά και ως σύμβολο δύναμης και μεγαλείου.

Οι Βασιλικοί Τάφοι των Μυκηνών είναι άλλο ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε. Αυτοί οι αρχαίοι χώροι νεκροταφείου, που πιστεύεται ότι είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης των ηγεμόνων της πόλης, προσφέρουν μια ματιά στις τελετουργίες και τις πεποιθήσεις του μυκηναϊκού λαού. Θαυμάστε τις περίπλοκες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και αναλογιστείτε τη σημασία αυτών των ιερών χώρων.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στην Αρχαία Κόρινθο, έναν άλλο μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο που κατείχε σημαντική δύναμη στην αρχαία Ελλάδα. Καθώς εξερευνάτε τα ερείπια αυτής της κάποτε ακμάζουσας πόλης, θα ανακαλύψετε απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος της. Η Αγορά, μια αρχαία αγορά, θα σας μεταφέρει πίσω σε μια εποχή πολυσύχναστου εμπορίου και κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Ο Ναός του Απόλλωνα, ένα μεγαλοπρεπές κτίσμα αφιερωμένο στον θεό του φωτός και της μουσικής, αποτελεί απόδειξη της θρησκευτικής αφοσίωσης των Κορινθίων. Φανταστείτε τους ήχους των ύμνων να αντηχούν στις αίθουσες του και θαυμάστε την περίπλοκη χειροτεχνία που έχει επιβιώσει ανά τους αιώνες.

Αφήνοντας πίσω μας την Αρχαία Κόρινθο, θα συνεχίσουμε την περιπέτειά μας στη Διώρυγα της Κορίνθου, ένα μηχανολογικό θαύμα που συνδέει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό. Καθώς πλησιάζουμε αυτό το κατόρθωμα της ανθρώπινης εφευρετικότητας, θα κάνουμε μια στάση σε ένα πλεονεκτικό σημείο για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα. Το στενό πλάτος του καναλιού και οι απότομοι βράχοι δημιουργούν μια αίσθηση δέους και θαυμασμού στους μηχανικούς που έφεραν στη ζωή αυτό το εξαιρετικό έργο.

Η τελευταία μας στάση σε αυτό το ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα θα είναι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ένα ακόμη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το καλοδιατηρημένο θέατρο, γνωστό για την εξαιρετική ακουστική του, μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε πραγματικά την αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Η μεγαλειώδης αρχιτεκτονική του και οι ιστορίες χαραγμένες στους πέτρινους τοίχους του θα σας μεταφέρουν σε μια εποχή που τα αμφιθέατρα ζωντάνεψαν με παραστάσεις.

Καθώς βυθίζεστε στην ιστορία και τη σημασία αυτού του υπέροχου θεάτρου, θα αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του πάθους των αρχαίων Ελλήνων για το δράμα και την αφήγηση.

Εν κατακλείδι, αυτό το ταξίδι στις Μυκήνες, την Κόρινθο, τη Διώρυγα της Κορίνθου και την Επίδαυρο θα σας ταξιδέψει σε μια αξέχαστη εξερεύνηση των θαυμάτων και των επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας. Από τους μυθικούς θρύλους μέχρι τα αξιόλογα τεχνικά επιτεύγματα, κάθε προορισμός θα προσφέρει μια μοναδική προοπτική στο μεγαλείο αυτού του αρχαίου πολιτισμού. Ετοιμάστε λοιπόν την όρεξή σας, ξεκινήστε αυτήν την περιπέτεια και αφήστε τους απόηχους του παρελθόντος να σας οδηγήσουν σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο.

Πληροφορίες

Κωδικός Εκδρομής : TOUR-N003

Αδειοδοτημένος ξεναγός κατόπιν αιτήματος

Συνάντηση και παραλαβή: Μπορούμε να παραλάβουμε ταξιδιώτες από το σημείο συνάντησης που έχουν επιλέξει

Προσβασιμότητα: Δεν είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Βρεφικά καθίσματα ή βοηθητικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος

Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με σοβαρές ιατρικές παθήσεις ή καρδιακά προβλήματα

Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά

Τι περιλαμβάνεται

● WiFi
● Εμφιαλωμένο νερό
● Ιδιωτική μεταφορά
● Φόροι και διόδια

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται

● Προσωπικά έξοδα
● Αδειοδοτημένος Ξεναγος για τους Αρχαιολογικούς χώρους
● Εισιτήρια για τους Αρχαιολογικούς Χώρους

3T Transfers Travel Tours

Γιώργος Μουταβελης & Μαρία Κομμά Μουταβελη

Γραφείο: 2752061690

Κρατήσεις: 6973566114

Διεύθυνση: 6973204319

Email: info@transferstraveltours.gr

Ζητήστε Προσφορά

Συγκατάθεση *

13 + 8 =

Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours