Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή στις Μυκήνες και την Επίδαυρο (TOUR-N001)

Εξερευνώντας την Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Αρχαιολογική περιήγηση στις Μυκήνες και στην Επίδαυρο

Οι Μυκήνες, μια αρχαία ελληνική πόλη, κορυφώθηκαν κατά την Εποχή του Χαλκού, περίπου μεταξύ 15ου και 12ου αιώνα π.Χ. και η Επίδαυρος, ένα αρχαίο ελληνικό ιερό αφιερωμένο στη υγεία, έφτασε στο απόγειό της κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.

Ξεκινώντας ένα ταξίδι για να εξερευνήσετε τα αρχαιολογικά θαύματα των Μυκηνών και της Επιδαύρου είναι σαν να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο για να δείτε το μεγαλείο και τη σημασία της αρχαίας Ελλάδας. Αυτές οι δύο τοποθεσίες έχουν τεράστια πολιτιστική και ιστορική αξία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.

Ο πρώτος μας προορισμός είναι οι Μυκήνες, μια θρυλική πόλη που κάποτε ήταν σημαντικό κέντρο ισχύος στην αρχαία Ελλάδα. Καθώς φτάνουμε, τα σαγηνευτικά απομεινάρια αυτού του αρχαίου πολιτισμού θα αιχμαλωτίσουν αμέσως τη φαντασία σας. Η Πύλη των Λεόντων, μια επιβλητική είσοδος διακοσμημένη με ανάγλυφο λιονταριού, θέτει το σκηνικό για τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που βρίσκονται μπροστά μας. Περπατώντας μέσα από αυτή τη μνημειώδη πύλη, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε το μεγαλείο και το κύρος που χαρακτήριζε κάποτε τις Μυκήνες.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των Μυκηνών είναι τα Κυκλώπεια Τείχη τους, ογκώδεις οχυρώσεις από τεράστιους λίθους. Στέκονται ψηλά και δυνατά, αυτά τα τείχη είναι μια απόδειξη της μηχανικής ικανότητας του μυκηναϊκού πολιτισμού. Καθώς ανιχνεύετε τα μονοπάτια δίπλα σε αυτές τις επιβλητικές κατασκευές, θα νιώσετε ένα αίσθημα δέους και θαυμασμού για τη δύναμη και το όραμα όσων τις έχτισαν.

Εξερευνώντας περαιτέρω, θα συναντήσετε τους Βασιλικούς Τάφους των Μυκηνών, που καλύπτονται από μυστήριο και ίντριγκα. Αυτοί οι αρχαίοι ταφικοί χώροι, που πιστεύεται ότι είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης των ηγεμόνων των Μυκηνών, παρέχουν μια βαθιά εικόνα για τα τελετουργικά και τις πεποιθήσεις της εποχής. Η αρχιτεκτονική και η δεξιοτεχνία που επιδεικνύονται εδώ είναι πραγματικά αξιοσημείωτες, αφήνοντάς σας με δέος την ευλάβεια των αρχαίων Μυκηναίων για τους ηγέτες που αναχώρησαν.

Αφήνοντας πίσω το μεγαλείο των Μυκηνών, τολμούμε να συνεχίσουμε στην Επίδαυρο, μια τοποθεσία που φημίζεται για το αρχαίο θέατρό της και το ιερό του Ασκληπιού, του θεού της Ιατρικής. Στην καρδιά της Επιδαύρου βρίσκεται το υπέροχο αρχαίο θέατρό της, διάσημο για την εξαιρετική ακουστική του και την ικανότητά του να μεταφέρει το κοινό στη χρυσή εποχή του ελληνικού δράματος. Εδώ, θα έχετε το προνόμιο να ζήσετε από πρώτο χέρι την ακουστική τελειότητα του θεάτρου, καθώς βυθίζεστε στην ιστορία και τη μαγεία αυτού του απαράμιλλου χώρου παραστάσεων.

Εκτός από το θέατρο, στην Επίδαυρο βρίσκεται και το ιερό του Ασκληπιού, ένα ιερό μέρος όπου οι άνθρωποι αναζητούν θεραπεία και παρηγοριά. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την ιστορία και τις τελετουργίες που σχετίζονται με αυτό το σεβαστό ιερό, όπου η σωματική και πνευματική ευημερία είναι το επίκεντρο. Η ηρεμία και η γαλήνη του ιερού παρέχουν το τέλειο σκηνικό για προβληματισμό και περισυλλογή.

Καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του, σας προσκαλούμε να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να βυθιστείτε πλήρως στο αρχαίο παρελθόν της Ελλάδας. Η εξερεύνηση των Μυκηνών και της Επιδαύρου θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη σας, προσφέροντας μια ματιά στο μεγαλείο των αρχαίων πολιτισμών και την κληρονομιά που έχουν αφήσει πίσω τους. Ετοιμαστείτε να γοητευτείτε από την πλούσια ιστορία, την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τη βαθιά πολιτιστική σημασία που έχουν να προσφέρουν οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.

Πληροφορίες

Κωδικός Εκδρομής : TOUR-N001

Αδειοδοτημένος ξεναγός κατόπιν αιτήματος

Συνάντηση και παραλαβή: Μπορούμε να παραλάβουμε ταξιδιώτες από το σημείο συνάντησης που έχουν επιλέξει

Προσβασιμότητα: Δεν είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Βρεφικά καθίσματα ή βοηθητικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος

Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με σοβαρές ιατρικές παθήσεις ή καρδιακά προβλήματα

Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά

Τι περιλαμβάνεται

● WiFi
● Εμφιαλωμένο νερό
● Ιδιωτική μεταφορά
● Φόροι και διόδια

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται

● Προσωπικά έξοδα
● Αδειοδοτημένος Ξεναγος για τους Αρχαιολογικούς χώρους
● Εισιτήρια για τους Αρχαιολογικούς Χώρους

3T Transfers Travel Tours

Γιώργος Μουταβελης & Μαρία Κομμά Μουταβελη

Γραφείο: 2752061690

Κρατήσεις: 6973566114

Διεύθυνση: 6973204319

Email: info@transferstraveltours.gr

Ζητήστε Προσφορά

Συγκατάθεση *

10 + 5 =

Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours