Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή στην Νεμέα -2 στάσεις σε Οινοποιεία (TOUR-N007)

Αμπέλια της Ιστορίας: Ανακαλύπτοντας τα κρασιά της Αρχαίας Νεμέας

Η Αρχαία Νεμέα, μια αρχαία ελληνική τοποθεσία φημισμένη για τους αθλητικούς της αγώνες, υπήρχε περίπου από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., συμπίπτοντας με την ιστορική ανάπτυξη και καλλιέργεια της οινοποίησης στην περιοχή που συνεχίζει να ευδοκιμεί σήμερα.

Ξεκινώντας ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο, είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε το μυστήριο της αρχαίας ιστορίας και να αφεθούμε στα εκλεκτά κρασιά που κοσμούν αυτή την ιστορική περιοχή.

Ο εναρκτήριος προορισμός μας είναι η Αρχαία Νεμέα, μια τοποθεσία απαράμιλλης ιστορικής σημασίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το έδαφος ήταν κάποτε η αρένα των Νεμέων Αγώνων, ακρογωνιαίος λίθος του αρχαίου ελληνικού αθλητισμού. Καθώς πατάτε πάνω στις φθαρμένες πέτρες, οι απόηχοι αρχαίων ζητωκραυγών φαίνεται να παραμονεύουν στον αέρα. Τα ερείπια του αρχαίου σταδίου στέκονται ως σιωπηλοί μάρτυρες των άθλων δύναμης και δεξιοτεχνίας που κάποτε κοσμούσαν αυτόν τον ιερό χώρο.

Είναι ένα μέρος όπου η ιστορία αναπνέει, όπου το πνεύμα του ανταγωνισμού και της τιμής φαίνεται ακόμα να χορεύει ανάμεσα στις ξεθωριασμένες κολώνες. Εδώ, θα σταθείτε με δέος για το τεράστιο μέγεθος του σταδίου, μια απόδειξη του μεγαλείου της αρχαίας ελληνικής μηχανικής και αρχιτεκτονικής. Το ίδιο το έδαφος στο οποίο πατάτε κρατά την κληρονομιά ηρώων και πρωταθλητών, των οποίων οι ιστορίες αντηχούν ανά τους αιώνες.

Καθοδηγούμενοι από φωνές με γνώσεις, θα ξετυλίξετε τα στρώματα της σημασίας που υφαίνονται στους Αγώνες της Νεμέας. Αυτό το αθλητικό γεγονός, ένας από τους τέσσερις Πανελλήνιους Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, ξεπέρασε τον απλό ανταγωνισμό. Ήταν μια γιορτή της φυσικής ικανότητας, ένας φόρος τιμής στους θεούς και μια ενωτική δύναμη που έφερε κοντά τους Έλληνες από όλες τις γωνιές του αρχαίου κόσμου. Οι απόηχοι αυτών των έντονων αγώνων εξακολουθούν να παραμένουν, μια υπενθύμιση της διαρκούς δύναμης των ανθρώπινων επιτευγμάτων.

Το ταξίδι μας στην Πελοπόννησο λαμβάνει μια αισθητηριακή τροπή καθώς μπαίνουμε στην καρδιά της οινοποιητικής παράδοσης της Ελλάδας. Το μονοπάτι μας μας οδηγεί σε δύο από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της περιοχής, όπου τα αμπέλια αιωρούνται στο αεράκι της Μεσογείου, με τις συστάδες τους βαριές με την υπόσχεση μελλοντικών τρύγων.

Εδώ, τα οινοποιεία σου ανοίγουν τις πύλες τους, προσκαλώντας σε να διασχίσεις τους κατάφυτους αμπελώνες και να εξερευνήσεις τα δροσερά άδυτα των κελαριών. Κάθε βήμα είναι μια εισβολή στην τέχνη και την επιστήμη της οινοποίησης, καθώς εμβαθύνετε στις αποχρώσεις της καλλιέργειας και της συγκομιδής των σταφυλιών και παρακολουθείτε τη σχολαστική διαδικασία μετατροπής της γενναιοδωρίας της φύσης σε υγρό χρυσό.

Σε κάθε στροφή, θα καθοδηγείστε από ειδικούς, με το πάθος τους για τη χειροτεχνία να φαίνεται σε κάθε λέξη. Μοιράζονται τα μυστικά της αμπέλου, την αλχημεία της ζύμωσης και τον υπομονετικό χορό της γήρανσης. Είναι ένα masterclass στην οινοποίηση, μια βύθιση σε μια παράδοση που εκτείνεται στα χρονικά του χρόνου.

Και τότε, φτάνει η στιγμή της κορύφωσης – η γευσιγνωσία. Τα ποτήρια τσουγκρίζουν, γεμάτα κρασιά που φέρουν την ουσία των ηλιόλουστων λόφων και των γόνιμων εδαφών της Πελοποννήσου. Κάθε γουλιά είναι ένα ταξίδι, μια αποκάλυψη της τεχνικής και της γεύσης. Από τα τραγανά λευκά έως τα δυνατά κόκκινα, τα κρασιά αφηγούνται ιστορίες για τη γη που τα γέννησε και τα χέρια που τα περιποιήθηκαν.
Καθώς απολαμβάνετε τα κρασιά, η πλούσια ιστορία και οι ζωντανές γεύσεις της Πελοποννήσου συγκλίνουν σε μια συμφωνία αισθήσεων. Είναι το επιστέγασμα ενός ταξιδιού που εκτείνεται σε χιλιετίες, από τον απόηχο των αρχαίων ζητωκραυγών μέχρι το τσούγκρισμα των ποτηριών κρασιού σε έναν ηλιόλουστο αμπελώνα. Εδώ, στην Αρχαία Νεμέα και τα οινοποιεία της, έχετε γευτεί όχι μόνο τους καρπούς της γης αλλά και την ουσία του διαρκούς πνεύματος της Ελλάδας.

Πληροφορίες

Κωδικός Εκδρομής : TOUR-N007

Αδειοδοτημένος ξεναγός κατόπιν αιτήματος

Συνάντηση και παραλαβή: Μπορούμε να παραλάβουμε ταξιδιώτες από το σημείο συνάντησης που έχουν επιλέξει

Προσβασιμότητα: Δεν είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Βρεφικά καθίσματα ή βοηθητικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος

Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με σοβαρές ιατρικές παθήσεις ή καρδιακά προβλήματα

Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά

Τι περιλαμβάνεται

● WiFi
● Εμφιαλωμένο νερό
● Ιδιωτική μεταφορά
● Φόροι και διόδια

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται

● Προσωπικά έξοδα
● Αδειοδοτημένος Ξεναγος για τους Αρχαιολογικούς χώρους
● Εισιτήρια για τους Αρχαιολογικούς Χώρους

3T Transfers Travel Tours

Γιώργος Μουταβελης & Μαρία Κομμά Μουταβελη

Γραφείο: 2752061690

Κρατήσεις: 6973566114

Διεύθυνση: 6973204319

Email: info@transferstraveltours.gr

Ζητήστε Προσφορά

Συγκατάθεση *

9 + 4 =

Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours