Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή στο Παλαμήδι και σε Ποτοποιία Ούζου και Τσίπουρου (TOUR-N006)

Από τα αρχαία φρούρια στα πνευματώδη μυστικά: Εξερευνώντας την πλούσια κληρονομιά του Ναυπλίου και τις παραδόσεις απόσταξης

Το Παλαμήδι, ένα εμβληματικό φρούριο, χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα μ.Χ., ενώ η παράδοση της απόσταξης ούζου και τσίπουρου, δημοφιλών ελληνικών αποσταγμάτων, έχει ρίζες αιώνες στην περιοχή της Μεσογείου.

Η αποστολή μας ξεδιπλώνεται με φόντο το επιβλητικό φρούριο Παλαμήδι, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που στεφανώνει την πόλη του Ναυπλίου. Οι αρχαίοι πέτρινοι τοίχοι του υψώνονται μεγαλοπρεπώς, απόδειξη αιώνων ιστορίας και στρατηγικής σημασίας. Καθώς μπαίνεις σε αυτόν τον προμαχώνα της αρχαιότητας, συναντάς ένα πανόραμα που προκαλεί δέος. Από τα ύψη του φρουρίου απλώνεται η πόλη κάτω, ένα συνονθύλευμα από κόκκινες κεραμοσκεπές και λιθόστρωτα δρομάκια, ενώ η θάλασσα απλώνεται, μια έκταση ατελείωτων δυνατοτήτων.
Με οδηγό τον απόηχο του χρόνου, ξεκινάτε μια περιήγηση σε αυτόν τον μνημειώδη χώρο. Ο αέρας είναι ζωντανός με ιστορίες για μάχες και νίκες, με το ίδιο το φρούριο να φέρει τα σημάδια του ιστορικού παρελθόντος του. Κάθε βήμα που κάνετε αντηχεί με το βάρος της ιστορίας, καθώς διασχίζετε αρχαία πέτρινα περάσματα και στέκεστε πάνω σε επάλξεις που έχουν δει τη ροή των αυτοκρατοριών.

Από τα ύψη του φρουρίου, αποκτάτε μια προοπτική που ξεπερνά τα όρια της απλής περιήγησης στα αξιοθέατα. Είναι μια ματιά στη στρατηγική λαμπρότητα εκείνων που έχτισαν και υπερασπίστηκαν αυτόν τον προμαχώνα και μια υπενθύμιση του αδάμαστου πνεύματος που διαμόρφωσε την πορεία της ελληνικής ιστορίας. Θρύλοι, επίσης, στροβιλίζονται γύρω από το Παλαμήδι, ψιθυρισμένοι από τους ανέμους που σαρώνουν τους πύργους του. Ιστορίες ηρωικών κατορθωμάτων και γενναίων υπερασπιστών εμποτίζουν τον αέρα, υφαίνοντας μια ιστορία μύθου και πραγματικότητας.

Αναχωρώντας από την αγκαλιά του Παλαμηδίου, το ταξίδι μας παίρνει μια ζωηρή τροπή καθώς κατευθυνόμαστε προς ένα τοπικό αποστακτήριο. Εδώ, θα ξεκλειδώσετε τα καλά φυλαγμένα μυστικά δύο από τα πιο διάσημα αποστάγματα της Ελλάδας: το ούζο και το τσίπουρο. Ο αέρας πλημμυρίζει από τις μεθυστικές μυρωδιές του γλυκάνισου και του σταφυλιού, μια αρωματική υπόσχεση των υγρών θησαυρών που σας περιμένουν.

Ο συνοδός μας, γνώστης της τέχνης, μας οδηγεί στις πανάρχαιες μεθόδους απόσταξης, έναν χορό φωτιάς και χαλκού που μετατρέπει τα απλά συστατικά σε υγρό χρυσό. Θα γίνετε μάρτυρες της αλχημικής διαδικασίας, μιας συγχώνευσης παράδοσης και τεχνικής και θα αποκτήσετε γνώση της τέχνης που στηρίζει τα διάσημα πνεύματα της Ελλάδας.

Τότε, φτάνει η στιγμή της αποκάλυψης. Τα μπουκάλια αστράφτουν, το καθένα κρατά μέσα στα κρύσταλλα του την ουσία της παράδοσης αιώνων. Καθώς δοκιμάζετε το καλύτερο ούζο και τσίπουρο που παράγονται σε αυτήν ακριβώς την περιοχή, το υγρό χαϊδεύει τον ουρανίσκο σας με μια συμφωνία γεύσης. Ο γλυκάνισος ξεδιπλώνει τη διακριτική του ζεστασιά, η ουσία του σταφυλιού μια απόδειξη για το γόνιμο έδαφος από το οποίο ξεπήδησε. Κάθε γουλιά είναι ένα ταξίδι στα τοπία της Ελλάδας.

Για να συνοδεύσετε αυτά τα υγρά πετράδια, σας περιμένει μια ποικιλία από τοπικά σνακ, ένα γαστρονομικό συμπλήρωμα στις περίπλοκες γεύσεις των οινοπνευματωδών ποτών.

Καθώς κάθεστε ανάμεσα στις μυρωδιές και τις γεύσεις της ελληνικής απόσταξης κληρονομιάς, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η εμπειρία ξεπερνά τα όρια μιας απλής περιήγησης. Είναι μια βύθιση στην ψυχή ενός έθνους, ένας εορτασμός της ιστορίας του, της δεξιοτεχνίας του και του φιλικού του πνεύματος. Από τα ύψη του Παλαμηδίου μέχρι τα βάθη του αποστακτηρίου, αυτό το ταξίδι αποκαλύπτει τα στρώματα της πολιτιστικής ταπετσαρίας της Ελλάδας, προσκαλώντας σας να συμμετάσχετε στις πιο αγαπημένες παραδόσεις της.

Πληροφορίες

Κωδικός Εκδρομής : TOUR-N006

Αδειοδοτημένος ξεναγός κατόπιν αιτήματος

Συνάντηση και παραλαβή: Μπορούμε να παραλάβουμε ταξιδιώτες από το σημείο συνάντησης που έχουν επιλέξει

Προσβασιμότητα: Δεν είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία σε αναπηρικά αμαξίδια. Βρεφικά καθίσματα ή βοηθητικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος

Υγειονομικοί περιορισμοί: Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με σοβαρές ιατρικές παθήσεις ή καρδιακά προβλήματα

Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά

Τι περιλαμβάνεται

● WiFi
● Εμφιαλωμένο νερό
● Ιδιωτική μεταφορά
● Φόροι και διόδια

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται

● Προσωπικά έξοδα
● Αδειοδοτημένος Ξεναγος για τους Αρχαιολογικούς χώρους
● Εισιτήρια για τους Αρχαιολογικούς Χώρους

3T Transfers Travel Tours

Γιώργος Μουταβελης & Μαρία Κομμά Μουταβελη

Γραφείο: 2752061690

Κρατήσεις: 6973566114

Διεύθυνση: 6973204319

Email: info@transferstraveltours.gr

Ζητήστε Προσφορά

Συγκατάθεση *

3 + 8 =

Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours
Transfers Travel Tours