Επιλογή Σελίδας

Θα συναντηθείτε με  τον  οδηγό  μας που θα σας περιμένει στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας, στον τερματικό σταθμό της κρουαζιέρας σας ή όπου αλλού σας βολεύει στην πόλη της Αθήνας. Προαιρετικά, με επιπλέον κόστος, ζητήστε μας να σας παρέχουμε  και έναν επαγγελματία ξεναγό, για να σας συνοδεύσει

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε  μέσα από τους πολυσύχναστους δρόμους του Κέντρου Αθηνών, προς το Λόφο της Ακρόπολης. Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε στο πολυτελές Mercedes Benz,  πλήρως κλιματιζόμενο μίνι βαν ή μίνι λεωφορείο μας  και απολαύστε την ωραία θέα από τους δρόμους ,τα κτήρια και τα μαγαζιά της ιστορικής πρωτεύουσας.

Σταματήστε στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης και τραβήξτε φωτογραφίες από τον υπέροχο Παρθενώνα που φαίνεται εν μέρει από κάτω. Περπατήστε ανηφορικά μέχρι την είσοδο του πιο ιερού τόπου στην Αρχαία Ελλάδα και εξερευνήστε τον πιο δημοφιλή ιστορικό προορισμό της σύγχρονης Ελλάδας: την Ακρόπολη της Αθήνας. Μπείτε στον χώρο από τα Προπύλαια και αφεθείτε να βυθιστείτε στην εκπληκτική ομορφιά αυτών των ιστορικών μνημείων, του Παρθενώνα, του Ερεχθείου και του Ναού της Αθηνάς Νίκης. Από εδώ μην ξεχάσετε να αφιερώσετε 5 λεπτά και να απολαύσετε  τριγύρω τη μοναδική θέα  της σύγχρονης  Αθήνας.

Στη συνέχεια, αφού αφήσουμε πίσω την Ακρόπολη, συνεχίζουμε για μια επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο ή «Καλλιμάρμαρο».  Το στάδιο χρησιμοποίησε ως έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896. Είναι το μοναδικό στάδιο στον κόσμο που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από λευκό μάρμαρο.

Στο δρόμο  για την επόμενη στάση μας, την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων , θα περάσουμε από την αίθουσα του Ζαππείου. Το Ζάππειο είναι ένα μεγάλο ανακτορικό κτήριο που βρίσκεται ανάμεσα στον Εθνικό Κήπο και τον αρχαίο Ναό του Ολυμπίου Διός. Χτίστηκε το 1888 και χρησίμευσε ως η κύρια αίθουσα για το άθλημα της ξιφασκίας των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Στη στάση μας στην πλατεία Συντάγματος θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στην καρδιά της πόλης της Αθήνας. Απέναντι, από αυτήν την ιστορική πλατεία, βρίσκεται το Παλαιό Βασιλικό Παλάτι, όπου πλέον  στεγάζεται η Βουλή, από το 1935. Εδώ μπροστά από τη Βουλή μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή αλλαγής φρουράς. Η στρατιωτική φρουρά  του Μνημείου  του Άγνωστου Στρατιώτη αλλάζει με μια  τελετή που γίνεται κάθε μισή ώρα και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της Κεντρικής πλατείας της Αθήνας.

Επόμενος προορισμός θα είναι σε έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της Αθήνας, η Λεωφόρος Πανεπιστημίου. Εδώ θα δούμε τα πιο διάσημα κτίρια Νεοκλασικής Αρχιτεκτονικής της πόλης, την Αθηναϊκή Τριλογία. Την Ακαδημία, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων και τα αγάλματα της Αθηνάς και του Απόλλωνα που κοιτούν από  ψηλά, πάνω  από το γραφικό προαύλιο, θα σας ταξιδέψουν μαγικά  πίσω στο χρόνο, να σας δώσουν μια εικόνα από την αρχαία πόλη της Αθήνας.

Η επόμενη στάση μας θα είναι στο άγαλμα της Μελίνας όπου απέναντι βρίσκεται η Πύλη του Αδριανού και ο Ναός του Ολυμπίου Διός, γνωστός και ως «Στήλες Ολυμπίου Διός». Εδώ θα περπατήσετε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αθήνας για να βρείτε το κοντινό μουσείο της Ακρόπολης στα αριστερά σας.

Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο. Ολοκληρώθηκε, το 2009, για να στεγάσει κάθε αρχαιολογικό εύρημα της  γύρω περιοχής του λόφου της Ακρόπολης. Έχει έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων και εκεί  εκτίθενται περισσότερα από 4.000 ευρήματα.

Στη συνέχεια θα μετά το Μουσείο θα κατευθυνθούμε στον Λυκαβηττό, τον ψηλότερο λόφο στο κέντρο της πόλης. Στους πρόποδες του λόφου, θα μπείτε στο  τελεφερίκ που θα  σας μεταφέρει μέχρι την κορυφή του λόφου. Εδώ υπάρχει ένα καφέ, ένα εστιατόριο και το εκκλησάκι  του Αγίου Γεωργίου, όπου μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη πανοραμική θέα της Αθήνας. Με ύψος 277 μέτρα, ο λόφος του Λυκαβηττού είναι το πιο δημοφιλές σημείο με τη καλύτερη  θέα της πόλη . Η θέα προς τον Αθηναϊκό ορίζοντα, το Αιγαίο πέλαγος, τα τρία γύρω βουνά του Υμμητού, της Πάρνηθας και του Αιγάλεω  σου κόβει την ανάσα. Καθώς ο ήλιος δύει, ο Λυκαβηττός , όχι άδικα, θεωρείται ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στην πόλη της Αθήνας.

Στο τέλος, αφού επιστρέψετε στο αυτοκίνητο , ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει πίσω,  στο μέρος που τον συναντήσατε στην αρχή της περιήγησης.